sâmbătă, 1 septembrie 2012

Ultima ora! Noul sistem de transferuri FIFA 13!

    Cum v-am obisnuit, va aducem in premiera in Romania ultimele stiri despre urmatorul joc din seria FIFA, anume FIFA 13. Pe ultima sursa pe care am contactat-o am extras o informatie pretioasa, insotita si de un continut media la fel de semnificativ. Este vorba de videoclipul de mai jos, care prezinta un interviu cu Santiago Jaramillo, cel ce se ocupa de structura generala a modurilor de joc precum Career Mode. Acesta precizeaza ca se lucraza de mult timp la sistemul de transferuri, care a traversat o perioada de translatie catre nivelul urmator in perioada fifa 2007 - fifa 2012. Se pare ca acest an va fi primul in care acest joc va contine o importanta schimbare a acestui sistem. Vom putea transfera jucatori doar daca ii consideram utili, nu doar dupa valoare. Valoarea va fi impartita la 3 pareri impuse de joc, valoarea care ramane statica este cea date de calitati si potential, valoare care genereaza pretul de transfer este influentata de forma de moment si de postul in echipa (titular/rezerva). 
    Sa o luam concret, pe un caz autohton. Vlad Chiriches, cand era la Pandurii, conform transfermarkt valora 700.000 de euro (aceasta e valoarea statica data de potential si abilitati) dar, jucand bine, acest nou sistem iti va spune cam cat valoreaza jucatorul in functie de forma, de exemplu, face vreo doua curse d-ale lui si mai da si un gol, va valora 3-4 milioane.
    Aceasta noua structura adauga mare imprevizibilitate jocului, putand avea parte si de asa-zise "tepe" dar si de "transferuri bomba", in acelas timp vom putea propune jucatori la schimb + diferenta, sau o suma de bani + imprumutul unui jucator (cazul Radut la Pandurii pt. transferul lui Pintilii). De asemenea, daca un club doreste sa achizitioneze un jucator de la tine, vei putea analiza oferta si propune o contra-oferta, spre exemplu, United il vrea pe Falcao, iti ofera (tu fiind la Atletico) 40 de mil de LIRE, daca nu esti de acord, trimiti o contra oferta in care poti propune o oferta de genul : "35 mil + Chicharito Hernandez". Aceste contra-oferte pot fi facute si de computer pe parcursul carierei.

    Pana aici e totul bine, grafica e si ea foarte frumoasa, cu acel stilou care semneaza singur si cu toate sistemele noi de evaluare a pretului de transfer, dar, eu cel putin, mai am o curiozitate care astept sa-mi fie satisfacuta, anume, posibilitatea de a transfera jucatori liberi de contract si intre perioadele de transferuri. 
  Sper ca v-am fost de folos cu acest articol, mai jos aveti videoclipul care face sumarul acestor informatii, ramaneti pe FIFA-Muntenia si FIFAClub pentru a fi la curent cu ultimele stiri despre FIFA 13



Un lucru mai aparte fata de acest subiect, este lansarea "reclamei" oficiale ce va rula pe micile ecrane incercand promovarea FIFA 13. Filmuletul il puteti vedea mai jos, asteptam parerile voastre despre munca celor de la EA.



Ca sa nu uit, pe final, am mai descoperit si acest trailer de prezentare al echipamentului de rezerva al celor de la Tottenham Hotspur, in care puteti observa alte detalii legate de FIFA 13, precum calitatea fetelor jucatorilor precum Gareth Bale sau Emanuel Adebayor + noile ghete, tactici de dezvoltare ale loviturilor libere sau noile animatii.


Niciun comentariu: