vineri, 10 august 2012

Stiri noi despre FIFA 13

Pentru inceput, tin sa va prezint ambalajul, cu ghilimelele de rigoare a partii fizice ce contine jocul video.
Noua coperta a jocului FIFA 13 ii va avea in prim-plan pe Lionel Messi si Karim Benzema in plan secund.


               Daca ne uitam un pic mai atent si la capitolul grafica, observam cateva schimbari la nivelul de detaliu al echipamentelor, incepand cu tricourile si terminand cu ghetele, astfel, fiecare model de ghete va avea particularitatile sale de la textura pana la modelul 3D *(inluzand asa-zisele "crampoane") datorita achizitionarii licentelor de la multi producatori precum Nike, Adidas, Lotto, Macron, UnderArmour, Umbro sau Reebok.
     Fetele jucatorilor vor capata si ele un nivel de detaliu imbunatatit si un motor grafic ce permite o expresividate imbunatatita in diferite contexte ale jocului datorita colaborarii cu Di3D, cei ce au elaborat un sistem ce se ocupa strict de aceasta latura a jocurilor. Pe langa calitate vom avea parte si de calitate, anuntandu-se un numar mare de fete ale jucatorilor pentru FIFA 13, datorita parteneriatelor semnate cu mai multe echipe decat la FIFA 12. 
       Tot prin aceste parteneriate, au avut parte de prezentari inedite ale echipamentelor cei de la Manchester City si Arsenal, dar apar pe fundal si tricourile celor de la Chelsea sau detalii grafice din timpul jocului.


Imagini:





  Dupa mai multe picaturi cazute una cate una, stirile despre FIFA 13 incep sa capete un flux, dezvaluindu-se din ce in ce mai multe informatii, chiar de catre sursa oficiala, anume pagina de facebook a EA Sports.
In urma cu nu foarte mult timp, cei de la EA au anuntat lansarea unui trailer ce va contine probe de gameplay si cateva detalii importante in premiera pentru acest joc. Dovada o puteti  vedea si mai jos, anuntand ca progresul trailerului a ajuns undeva la 10%. Cu cat mai multe comentarii si like-uri pe pagina oficiala, cu atat mai repede apare noul trailer.


Cand vine vorba de Manager Mode(Career Mode) vom avea parte de cateva schimbari majore:
  • Sistem retusat si renovat al transferurilor de jucatori, prin care vom putea face schimburi, imprumuturi cu optiune de cumparare sau o contraoferta celor ce doresc jucatori de la echipa pe care o antrenezi.
  • Inafara de echipa de club, vei putea in premiera sa antrenezi si o echipa nationala, dar nu vei avea dreptul da a alege nationala inca de la inceputul carierei, vei fi ofertat in functie de performantele pe care le vei reusi la club. In acelas timp, va putea exista o simultaneitate intre selectionata si clubul tau.
  • Relatia dintre jucatori si conducere/antrenor va fi mult mai stransa, la fel si cea cu presa, astfel, unele povesti dintre jucatori si club se pot intinde pe cateva luni bune sau chiar un an, in functie de prententiile jucatorului, statutul sau in vestiar si in primul unsprezece. Totul depinzand de actiunile antrenorului , de forma jucatorului, de performantele echipei, de buget si de moralul si valoarea lotului.
  • Cand vine vorba de ziare , conferinta de presa si alte lucruri in relatia cu presa, nu se va schimba radical sistemul, dar vor avea parte discutii si vor aparea articole despre intentia unor cluburi/nationale la adresa antrenorului, astfel, ai putea afla cu luni inainte de a fii ofertat de echipa/selectionata respectiva.
  • Un alt element implementat foarte bine in sistemul de joc in anul acesta este oportunitatea de a pleca de la o echipa si de a prelua o alta in orice moment al sezonului, plus posibilitatea ramanerii "liber de contract" pana la o eventuala oferta de la un club sau federatie. Acest lucru ramana valabil si in cazul in care alegi o cariera de jucator, in modul de joc "Be A Pro". Tot in acest mod de joc vei avea ocazia sa incepi de jos in cazul in care alegi sa-ti incepi cariera la un club mare. Spre exemplu daca alegi sa incepi la FC Barcelona, primele meciuri le vei juca pentru FC Barcelona "B", in a2a liga spaniola, pana cand vei capata experienta si valoarea necesara accederii in primul lot al echipei.
Mai jos puteti vedea un rand de imagini din cariera:











Inaintea acestor vesti, conform FIFAsoccerblog.com , un nou trailer a fost lansat in ceea ce priveste noul mod ARENA din FIFA 13. Pe langa obisnuitele actiuni solitare savarsite de un jucator la alegere intr-un stadion de antrenament(la alegere dintre Asia, America de Sud, America de Nord, Europa de Est sau Europa de Vest), EA SPORTS adauga noului joc mai multe asa-zise "mini-games" (mini-jocuri). Sau pe intelesul tuturor, jocurile pe care mai toti le jucam pe maidan sau in curtea scolii, plimbam mingea de colo-colo cu doi insi in mijloc,  pentru unii fiind "miuta" , datul la bara, lovituri libere, tenis cu piciorul sau unele antrenamente uzuale folosite si in fotbalul real, folosindu-se de jaloane pentru a deprinde dribblinguri noi sau controlul atribuit noului gameplay al FIFA 13.

TRAILER:



Imagini:







Pe langa acest trailer, valabil pentru platformele generoase din punct de vedere al hadrwareului, aici referindu-ma la PC, Xbox360 si PlayStation3, EA Sports a publicat nu cu mult timp in urma si cateva imagini si mai nou un trailer pentru variantele Ipad/Iphone si Wii U ale noului joc din seria FIFA.

Dupa toate aceste dovezi de virtuozitate in arta virtuala, maestrii digitali de la EA Sports au facut cunoscut si alte detalii referitoare la scenariile noi, grafica si animatiile ce vor veni drept un element in premiera pentru FIFA 13. Anul acesta vom avea ocazia sa urmarim echipa inca de la tunelul ce vine dinspre vestiare, vom vedea cameramanii in actiune, alergand sa prinda cele mai bune cadre, vom vedea stewardzii miscandu-se de colo-colo sa asigure paza , vom vedea rezervele alergand pe margine si incalzindu-se, vom vedea antrenorii pe margine gesticuland catre echipa si un ultim detaliu ar fii fotografii din spatele portilor care se vor zbate pentru cele mai bune cadre. Cele pomenite mai sus le vom putea intalni cand vom alege optiunea "High Detail" a jocului din setarile preliminare si vor fi valabipe pe toate cele 3 console principale, PC, Xbox360 si PlayStation 3. Vor fii si anul acesta elemente specifice doar unor console, datorita acelor contracte de tip "Third Party". Pe langa contractele cu Microsoft sau Logitech pentru varianta PC a jocului, care te obliga la un controller original, anul acesta, vom avea parte de primul mod de joc cu comanda vocala, pentru varianta pe PlayStation3 si Xbox, astfel, citand comenzile in engleza, vei observa jocul exact cum o face un antrenor in realitate, fiecare comanda a ta fiind urmata de unii jucatori sau ignorata de altii. Exista si elementul surpriza, anume momentul in care dupa strigate indelungate si insistente te poti trezi cu arbitrul in fata ta, care te trimite in tribuna.
Inafara de toate aceste detalii pe care le asteptam de la FIFA 10 , EA a schimbat si grafica reluarilor si intro-urilor de la inceputul jocului, am pus mana pe un trailer ce imi certifica afirmatiile si ne convinge de munca frumoasa a celor de la Ea Sports Canada.


   TRAILER Ipad/Iphone:


Imagini Wii U:

















                                            




                                         FIFA 13 PC (Noutati Generale)
  §  Grafica optimizata pentru joc simultan si extindere pentru 2 sau 3 monitoare.
  §  Oportunitatea de a juca in "window mode" este readus in prim-plan pentru calculatoare mai putin performante.
  §  FIFA 13 PC va fi identic cu variantele Xbox360 si PlayStation3.
  §  Controlul prin mouse si tastatura in mod simultan vor fi disponibile.
  §  Marcarea om-la-om printr-un singur click si "mouse drag" pentru a declansa pressingul unuia sau a mai multor fundasi.





Niciun comentariu: